Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ĐUKANOVIĆ ČVRSTO I STABILNO DRŽI REFORMSKI KURS CG

15.04.2019
image

Crna Gora predstavlja oazu mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, njenim primjerom trebalo bi da se vode i drugi. Za takav epitet Crne Gore posebno je zaslužan predsjednik Milo Đukanović, koji čvrsto i stabilno drži reformski kurs zemlje, kazao je ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov, tokom današnjeg sastanka sa Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz predsjednikovog kabineta, Hasanov je pohvalio dosadašnju saradnju dvije zemlje, ističući da će se lično angažovati da se pored privredne, produbi saradnja u oblasti kulture, tako što će započeti prevod djela crnogorskih stvaralaca na azerbejdžanski jezik, kao i da će se intenzivirati razmjena studenata između dvije zemlje.

Đukanović je, pak, istakao prijateljske odnose dvije zemlje, koji su i doveli do povećanja saradnje u svim sferama, a posebno u privredi.

,,S tim u vezi, na liniji razgovora s predsjednikom Azerbejdžana Alijevim, istakao je da će podstaći dalje ugovaranje bolje povezanosti Crne Gore i Azerbjedžana avio linijom”, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao, taj potez je neophodan, kako bi se na pravi način valorizovao ono što je potencijal turističke razmjene, koja će svakako imati prirodni rast nakon otvaranja projekta Porto Novi, koji izvode azerbejdžanske kompanije.

,,Nadalje, izrazio je uvjerenje da će se u doglednom vremenu izvršiti i adekvatno energetsko povezivanje na jadransko-jonskom koridoru, koje će Crnoj Gori omogućiti uvoz gasa iz Azerbejdžana, što će umnogome poboljšati uslove ne samo za crnogorska domaćinstva, već prevashodno i za privredu”, zaključuje se u saopštenju.