Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BOŠKOVIĆ ODLIKOVAO VOJNIKE U AVGANISTANU

21.05.2019
image

Ministar odbrane Predrag Bošković uručio je medalje pripadnicima Vojske Crne Gore za uspješan angažman u misiji "Resolute Support" u Avganistanu.

“To je izraz našeg poštovanja prema onome što radite u ovoj misiji”, poručio je Bošković koji nekoliko dana boravi u Avganistanu sa crnogorskim vojnicima.

Bošković je poručio da je vojni poziv nešto čime svi treba da se ponose.

“Tražim od vas da tu uniformu nosite na častan i pošten način i da svoju državu predstavljate uvijek bez obzira da li ste u uniformi ili u civilu”, poručio je Bošković.

Ministar je obećao opremanje vojske, što bi, kako je naveo vojnicima olakšalo rad.

“Siguran sam da Crna Gora neće u bliskoj budućnosti ulaziti u bilo kakve ratove i da tu uniformu koju nosite i oružje nećete koristiti u odbrani granica svoje zemlje, ali jednako moramo biti spremni da odgovorimo na bilo koji izazov koji se pred državu postavlja”, kazao je Bošković.

“Želim vam da naredna tri mjeseca u Avganistanu iskoristite da svoju dužnost obavljate na odgovoran, profesionalan i dobar način i da se svojim najmilijim vratite zdravi i veseli”, poručio je Bošković.

Bošković je ranije rekao da su se članstvom u NATO stekli uslovi za pojačano prisustvo Crne Gore u međunarodnim misijama, koje za državu znači kredibilitet u međunarodnoj zajednici.