Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

COMP COMERC: ZAOKRUŽEN INVESTICIONI CIKLUS OD DESET MILIONA EURA

10.01.2019
image

Kompanija Comp comerc, u okviru koje posluje i hotel Onogošt, zaokružila je investicioni ciklus od deset miliona eura, a narednih dana počinje realizaciju novih značajnih projekata, saopštio je njen vlasnik i izvršni direktor, Ranko Jovović, prenosi Mina-business.

Kako je Jovović kazao, proteklu godinu u toj kompaniji obilježilo je intenzivno investiranje u izuzetno krupne projekte u Nikšiću i Herceg Novom.

,,U Nikšiću smo završili Logistički centar, a vrijednost tog projekta bila je oko pet miliona eura. I u Onogoštu nastavljamo značajne projekte, investicija je veća od četiri miliona eura, a u ovoj godini planiramo da uložimo još oko dva miliona, kako bi hotel doveli na nivo četiri zvjezdice”, rekao je Jovović.

U planu je kompletna rekonstrukcija prostora recepcije, holova i sale.

,,Uradićemo dvije kongresne dvorane, a u donjem dijelu gdje se nalazi naša Craft pivara, otvorićemo modernu pivnicu, čime ćemo dobiti još jedan novi dio. Investicija bi trebalo da bude teška oko dva miliona za završetak soba u staroj zgradi hotela i poslovni dio novog hotela”, objasnio je Jovović.

Jovović se osvrnuo i na rad prve Craft pivare u Crnoj Gori, Mamut.

,,Rezultati pivare su izvanredni, a od prije desetak dana počela je i linja za flaširanje", kaže Jovović i dodaje da će uskoro u radnjama građani moći da kupe Mamut pivo.

On ističe da je ponuda na Vučju, gdje se nalazi hotel kojim takođe gazduje Jovović, obogaćena Domaćim ukusima.

,,U sopstvenoj režiji napravili smo domaće farme. To je prvi put da sa geografskim porijeklom iz Crne Gore imate farmu i zaokruženu ponudu domaćih proizvoda u objektima. Vučje je zaštilo taj brend i uskoro će na menije stići pršut, kobasica i ostali proizvodi te vrste. U našim objektima će se naći zaokružen ciklus i domaće hrane što je vrlo značajno za dalji razvoj i prezentovanje Crne Gore kao turističke destinacije”, kazao je Jovović.

Realizacijom tog projekta kompanija će dati veliki doprinos kampanji Ministarstva turizma pod nazivom Domaći ukusi, smatra Jovović.

,,Želimo da u narednom periodu zatvorimo kompletan ciklus otvaranjem farmi svinja na Kapinom Polju i goveda i ovaca na Vučju, za čiju ishranu imamo treber, kao nus proizvod iz naše Craft pivare. Zasadili smo i velike površine djeteline čime smo zaokružili kompletnu priču da se sve iskoristi i nema otpada”, objasnio je Jovović.

On je saopštio da je i fabrika peleta na Vučju zabilježila rast prodaje u prošloj godini.

U kompaniji Comp comerc povećan je broj zaposlenih na više od 400 radnika, a žele da, kako je rekao Jovović, nastave sa rastom i razvojem.

,,Zarade redovno izmirujemo, a zaposlenima smo obezbijedili i dodatne obuke, jer se svi trudimo da učimo što više”, kazao je Jovović.