Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

III UPISNI ROK: U NIKŠIĆU 240 SLOBODNIH MJESTA

24.08.2019
image

Konkurs za treći upisni rok na osnovnim studijama Univerziteta Crne Gore objaviće se u utorak.

Dokumenta se predaju u srijedu i četvrtak, do 15 sati.

Prijemni ispiti se polažu u petak i ponedjeljak 30. avgusta i 2. septembra, dok se upis kandidata se vrši u utorak, 3. septembra, do 15 sati.

Kandidati su dužni da predaju originalna dokumenta na način kako je propisano.

Preostalih mjesta za studente na budžetu Crne Gore ima na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, smjer Fizička kultura i zdravi stilovi života (16 mjesta), Filološkom fakultetu - Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti 32 mjesta, Srpski jezik i južnoslovenske književnosti 36 mjesta, Italijanski jezik i književnost, Ruski jezik i književnost i Francuski jezik i književnost po 29 mjesta, dok na odsjeku za Njemački jezik i književnost ima pet slobodnih mjesta. Na Filozofskom fakultetu ima 65 slobodnih mjesta, i to - Filozofija 19, Istorija 14, Geografija 18 i Obrazovanje učitelja na albanskom jeziku 13 mjesta.

Evo gdje još ima mjesta: Biotehnički fakultet, Elektrotehnički fakultet, Fakultet dramskih umjetnosti, Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet za turizam i hotelijerstvo, Građevinski fakultet, Mašinski fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet, Muzička akademija, Pomorski fakultet i Prirodno-matematički fakultet .