Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MO: VCG GARANT MIRA I STABILNOSTI ZEMLJE

22.08.2019
image

Ovih dana Demokratski front i njegovi lideri u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, kazali su u Ministarstvu odbrane.

,,Rade to preko svojih stranačkih saopštenja, preko njima bliskih medija iz okruženja, sa ciljem kompromitacije države i njenih institucija. Cilj im je narušavanje bezbjednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama našeg okruženja”, saopštili su iz resora Predraga Boškovića.

U Ministarstvu ističu da je Demokratski front već duže vrijeme u političkoj agoniji.

,,I to unutar stranačkom neredu koji ih gura u destrukciju sopstvene države koju vrlo često ne priznaju i koju bi rado vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke „Velike Srbije“, pa zbog toga ne reagujemo na njihove besmislene navode. Ovoga puta to činimo jer atakuju na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi”, ističu u Ministarstvu.

Poručuju im da je naša vojska garant mira i stabilnosti zemlje i svakog njenog građanina, sposobna da doprinosi globalnom miru i stabilnosti djelujući u okviru NATO, a njen sastav odslikava Crnu Goru u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima.

,,Upravo zato Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.