Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NIKOLIĆ: CILJ CRNE GORE JE BEZBJEDAN REGION

06.12.2018
image

Predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrija Nikolić, sastao se danas sa ambasadorom Makedonije u Crnoj Gori, Mihajlom Trpkoskim i tom prilikom rekao da će učlanjenje Makedonije u NATO unaprijediti stabilnost i ugled Zapadnog Balkana. Nikolić je dodao da je cilj Crne Gore bezbjedan region koji teži članstvu u Evropskoj uniji.

Sagovornici su ocijenili da je dobrosusjedska politika nužan preduslov za napredak, prosperitet i blagostanje regiona, udruženog ka istom vanjskopolitičkom cilju, punopravnom članstvu u evropskoj porodici naroda.

Trpkoski je istakao da je uspjeh Crne Gore u postignutim reformama i dostizanju standarda na putu evropskih i evroatlantskih integracija dobar za cijeli region.

On je dodao da je značajno vrednovanja pojedinačnih zasluga i rezultata svake države za članstvo u EU.

,,Razmjena crnogorskih iskustava u tim procesima od izuzetnog je značaja za Makedoniju", rekao je Trposki.

Kako su naveli iz parlamenta, ambasador Makedonije upoznao je Nikolića sa aktuelnom unutrašnjom političkom situacijom u zemlji i istorijskim iskorakom u nastojanjima da se riješi dugogodišnje otvoreno pitanje sa Grčkom, o nazivu Makedonije.

„Nikolić i Trpkoski su posebnu pažnju posvetili mogućnostima za intenziviranje parlamentarne saradnje dvije države, posebno u formatu skupštinskih odbora za vanjske poslove“, zaključuje se u saopštenju.