Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PREMIJER MARKOVIĆ OBIŠAO NOVU DIONICU PUTA PODGORICA - GOLUBOVCI

10.10.2018
image

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas završenu dionicu nove saobraćajnice od Podgorice do Golubovaca, koju su finansirali Vlada i Glavni grad i tom prilikom saopštio da su Vlada i Glavni grad u prethodne tri godine zajedno u razvojne infrastrukturne projekte uložili više od 100 miliona eura, a da je dogovoreno da u narednom periodu bude uloženo 200 miliona.

„Na ovaj način smo ne samo unaprijedili kapitalnu infrastrukturu Glavnog grada, koji će dalje širiti ukupni razvojni potencijal, nego smo omogućili i bolje uslove za život građana ovoga kraja – Golubovaca. Odavde će se za desetak minuta stići do samog centra grada. Ljudi će lakše dolaziti do svojih kuća i imanja. Dakle u centru naših infrastrukturnih razvojnih politika jeste građanin. Infrastrukturu razvijamo da bismo stvarali bolje uslove za život, da bismo pospješili našu ekonomiju, otvarali nova radna mjesta i našim građanima život činili komfornijim i ugodnijim“, rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je čestitao Direkciji za saobraćaj i izvođaču radova – kompaniji Bemax na kvalitetno izvedenim radovima u rekordnom roku i rekao da će već sjura na sjednici Vlade biti verifikovandogovor sa Glavniom gradom o finansiranju još dva kapitalna projekta koje počinjemo u ovoj godini: sistema za prečišćavanje otpadnih voda čije finansiranje preuzima Glavni grad i Jugozapadne obilaznice koju će u cjelosti finansirati Vlada.

„Idemo u nove investicione poduhvate i u novi investicioni razvoj“ , poručio je premijer Duško Marković.

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković zahvalio se Vladi na podršci infrastrukturnim projektima i rekao da će održati predizborno obećanje da se do kraja mandata u Podgoricu iz svih pravaca stiže modernim saobraćajnicama.


„Nakon današnjeg otvaranja ove dionice – mi smo korak bliže tom cilju i tu se ne zaustavljamo. Podgorica je danas veliko gradilište“, rekao je gradonačelnik Podgorice.

 Završena dionica od kružnog toka za Aerodrom do kružnog toga „Obilaznica Golubovci“ duga je 2,6 kilometara. Radovi vrijedni 4,7 mil eura (4.696.396,33) počeli su u januaru, a završeni u oktobru. Saobraćajnica ima četiri trake širine po 3,5 m, sa obje strane biciklističke i pješačke staze i razdjelni pojas širine dva metra. U saobraćajnicu je ugrađena infrastruktura: vodovod, fekalna i atmosferska kanalizacija i javna rasvjeta.