Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

TIKA SPREMNA ZA POMOĆ U EDUKACIJI POLICAJACA

12.09.2019
image

Namjera Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) je da u Crnoj Gori u narednom periodu posebnu pažnju posveti projektima edukacije službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi kroz obuke i razmjenu znanja sa turskim ekspertima unaprijedili svoje vještine i sposobnosti, istakao je koordinator u TIKA Muhemed Unal na sastanku sa ministrom Melvudinom Nuhodžićem.

Na sastanku je iskazano uvjerenje da će se trend dobrih odnosa nastaviti i ubuduće, s akcentom na inicijative u oblastima vanrednih situacija i policijske saradnje.

,,Postoji prostor za nove modalitete saradnje u oblasti vanrednih situacija, s posebnim fokusom na opremu i sredstva za zaštitu i spašavanje od zemljotresa, požara i drugih hazarda, kazao je ministar unutrašnjih poslova Nuhodžić.

Kako je istakao ministar, nedavno je potpisan i Sporazumom o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama sa Republikom Turskom.

Nuhodžić je ovom pilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ističući podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, kao i značajnu pomoć u usavršavanju policijskih službenika, kroz program Međunarodne policijske edukacije.

Unal je saopštio da je TIKA produžena ruka pomoći Turske u svim segmentima potrebnim za razvoj jedne države, ističući da je namjera ove agencije da u Crnoj Gori u narednom periodu pomogne u usavršavanju službenika MUP-a.