Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

U TOKU REKONSTRUKCIJA DRUGOG AGREGATA U HE „PIVA“

22.08.2019
image

U Hidroelektrani ,,Piva" u toku je kapitalni remont agregata A2.

Agregat A2 u pogonu je od početka rada HE „Piva“, 1976. godine. I pored kvalitetnog održavanja, usljed duge eksploatacije, došlo je do funkcionalne istrošenosti statičkih i rotirajućih djelova.

Podsjetimo, početkom godine izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore, Igor Noveljić i direktor Integracije kompanije Litostroj, Damjan Kolenko, u ime konzorcijuma renomiranih kompanija: Litostroj Power d.o.o, Končar - Generatori i motori d.d. i Elektroremont d.o.o. Subotica – prvorangiranog izvođača radova u postupku javnih nabavki, potpisali su, u Plužinama, Ugovor o generalnom remontu drugog agregata u HE “Piva”.

Kako je ranije saopšteno, u okviru kapitalnog remonta biće zamijenjeni istrošeni i nefunkcionalni djelovi, čime će se znatno poboljšati performans agregata, produžiti njegov radni vijek i obezbijediti visok stepen pogonske spremnosti i sigurnosti u radu u dužem periodu. Vrijednost projekta je 1.767.404 eura. 

Kada su u pitanju ostali agregati, rekonstrukcija prvog već je obavljena, dok je rekonstrukcija trećeg planirana za 2021. godinu.