Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

“SIGURAN KORAK” - NOVI PROJEKAT ALFA CENTRA

11.01.2019
image

Projekat Alfa centra "Siguran korak" koji se odnosi na povećanje zastupljenosti teme bezbijednosti u saobraćaju u osnovnoškolskom nastavnom planu i programu sa 7 hiljada eura podržalo je Ministarstvo prosvjete na javnom konkursu za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblasti institucionalnog i vaninstitucionalnog osnovnoškolskog obrazovanja.

Projekat Alfa centra nastavak je kampanje o bezbjednosti djece i mladih u saobraćaju kojom se ta nevladina organizacija intenzivno i u kontinuitetu bavi od osnivanja, ističe izvršni direktor Aleksandar Dedović.

Za realizaciju projekta koji će trajati od 15. januara do sredine maja izabrane su po tri vaspitno-obrazovne ustanove iz svih crnogorskih opština, a ciljna grupa su polumaturanti, ali i njihovi nastavnici i članovi uprave škola za koje je predviđen trodnevni seminar u maju u Podgorici, ističe Dedović.

Za finansiranje programa i projekata nevladinih organizacija u oblasti institucionalnog i vaninstitucionalnog osnovnoškolskog obrazovanja Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je 151  hiljadu eura , a od 78 prijava pristiglih na javni konkurs pod nazivom "Za škole koje se vole" podržano je 15 projekata.