Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

DANI BRZOPOTEZNOG ŠAHA POVODOM 13.JULA

11.07.2019
image

Povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore, Šahovski savez Crne Gore organizuje Dane brzopoteznog šaha, manifestaciju koja se sastoji od dva brzopotezna turnira koji će se igrati u Podgorici i Nikšiću. Ukupni nagradni fond za ova dva turnira iznosi 2.400,00 eura.

U petak biće organizovan šahovski blic turnir, koji se pod pokroviteljstvom Pobjede, od 16 sati, igra u popularnom Etno jazz klubu Sejdefa, u Podgorici.

Turnir se igra na tempo igre od 3 minuta za partiju uz bonifikaciju od 2 sekunde za svaki odigrani potez, po švajcarskom sistemu u 11 kola, a biće rejtingovan jer se igra pod zastavom svjetske šahovske federacije FIDE.

Sudija turnira je internacionalni arbitar, Fide majstor Mladen Popović, od koga saznajemo da se za turnir prijavilo već blizu 60 igrača, među kojima su najjači cugeraši: inter majstor Blažo Kalezić, velemajstor Nikola Đukić, velemajstor Dragiša Blagojević, fide majstor Aleksandar Tomić, fide majstor Vladimir Pajković, velemajstor Nebojša Nikčević, fide majstor Igor Sarić, inter majstor Predrag Nikač i mnogi drugi, navedeno je u saopštenju.

Već u subotu održaće se Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu za 2019, a turnir se igra u Sportskom centru u Nikšiću od 11 sati.