Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

DVIJE BESPLATNE RADIONICE U RAZVOJNOM CENTRU

12.08.2019
image


U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću ove sedmice stariji osnovnoškolci imaće priliku da saznaju nešto više o bjezbjednom korišćenju interneta, dok će mlađi drugari razvijati motoriku i spretnost prolazeći NTC poligon.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail igrackotekairazvojnicentar.nk@gmail.com, broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

"U utorak, 13. avgusta u 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak, Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa", navodi se u saopštenju.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšiću Ljiljana Đurović.

U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama, zagonetnim pričama i pitanjima, skrivenim riječima i igrama memorije. Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotiričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 16. avgusta u 18 sati počinje radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Djeca i Internet.

"Na radionici će se djeca, uz instrukcije Nade Orbović, profesorice informatike upoznati sa prednostima i nedostacima Interneta. Kako da prepoznaju zavisnost od Interneta kao psihičkog poremećaja, koji se manifestuje kao opsesivna želja da se previše vremena provodi na Internetu, te kako da se to spriječi. Cilj radionice je upoznavanje djece sa savjetima kako bezbjedno koristiti prednosti savremenih tehnologija, kao i sa savjetima za pravilno ponašanje na društvenim mrežama, ali i da mogu pronaći veoma korisne i poučne informacije. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 10 do 15 godina", zaključuje se u saopštenju.