Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SLUŽBE ZAŠTITE I SPAŠAVANJA SPREMNE ZA ZIMSKU SEZONU

06.12.2018
image

Održan je sastanak rukovodstva Direktoratom za vanredne situacije MUP-a sa komandirima službi zaštite i spašavanja na kojem je analiziran odgovor sistema zaštite i spašavanja tokom požarne sezone, kao i spremnost službi za predstojeću zimsku sezonu.

Predstavnici svih službi zaštite i spašavanja saopštili su da spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu i preduzeli su neophodne mjere i radnje kako bi adekvatno odgovorili na potencijalne poplave, požare, ekstremne vremenske neprilike i druge nepogode.

Saradnja sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a je kvalitetna, a ocijenjeno je da je sistem reagovao profesionalno i odgovorno, te da su posebne rezultate dale preventivne aktivnosti koje su sprovedene kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Posebno je istaknuta činjenica da se građani partnerski i odgovorno odnose prema uputstvima nadležnih službi i organa, dajući na taj način doprinos smanjenju rizika od požara.

,,Na sastanku je apostrofirano da su sve službe zaštite i spašavanja u pogledu kadrovskih i materijalno - tehničkih resursa značajno spremnije dočekale ovu sezonu i pozdravljeno je osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava", navode iz MUP-a.

Konstatovano je da je ostvaren značajan napredak, te da postoji prostor za dalje unapređenje.