Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BIVŠIM RUDARIMA OBEĆANO POVEZIVANJE RADNOG STAŽA

14.11.2018
image

Bivšim rudarima nikšićkih Rudnika boksita, koji imaju privremena rješenja o penzijama, trebalo bi da u roku od sedam dana bude povezan radni staž, saopšteno je njihovim predstavnicima na sastanku u Privrednom sudu.

Predstavnik bivših rudara, Ljubomir Milović, rekao je agenciji Mina-business nakon sastanka, da im je predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, obećao povezivanje radnog staža za 2009. i 2010. godinu.

„Rečeno nam je da nadležnim u Bokistima predamo spiskove sa imenima bivših radnika kojima nije povezan radni staž, kako bi nam to bilo rješeno najkasnije za sedam dana. Rriječ je o nešto više od 80 rudara, prema našim sadašnjim podacima, koji čekaju na povezivanje radnog staža sedam do 14 mjeseci, a neki možda i duže“, kazao je Milović.

On je dodao da je potvrdu da će bivšim rudarima biti povezan staž dao i stečajni upravnik, Mladen Marković.

Bivši rudari Boksita okupili su se ispred upravne zgrade preduzeća i prihvatili predlog svojih predstavnika sa sastanka u Privrednom sudu, da sačekaju postavljeni rok za povezivanje radnog staža.

Milović je kazao da su bivši rudari predugo čekali, skoro deset godina, i da su neke njihove kolege u međuvremenu i umrle, a nijesu ostvarile pravo na trajne penzije zbog neuplaćenog radnog staža.

„Sačekaćemo ovaj rok i predati spiskove kako je traženo i nadamo se da ćemo ovog puta konačno ostvariti naše zakonsko pravo“, saopštio je Milović.