Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

POSAO ZA OKO 100 VISOKOŠKOLACA IZ NIKŠIĆA

29.05.2019
image

Potpisani su ugovori između Opštine Nikšić i poslodavaca koji su se prijavili za učešće u projektu zapošljavanja mladih visokoškolaca iz našeg grada. Nešto više od 100 mladih dobiće posao na godinu dana.

Program podsticanja zapošljavanja mladih koji realizuje Opština Nikšić prvi je te vrste u našoj državi. Na javni poziv Lokalne uprave prijavila se 52 poslodavaca. Opština potencijalnim kandidatima obezbjeđuje mjesečno 200 eura – poslodavac isti iznos, pri čemu je oslobođen plaćanja poreza i doprinosa.

 

 

Veliko interesovanje poslodavaca za aktuelni program daje za pravo Lokalnoj upravi da planira nastavak ovog projekta za sljedeću godinu. Glavni prioritet Lokalne uprave je otvaranje novih radnih mjesta, a to će realizovati završetkom brojnih projekata. Inače, Nikšić se može pohvaliti stopom nezaposlenosti manjom od državnog prosjeka. 

 

 

Prijave kandidata počeće u petak, 31. maja i trajaće osam dana. Zainteresovani se prijavljuju direktno kod poslodavaca, a sve informacije biće istaknute na oglasnoj tabli Biroa rada, na sajtu Opštine, kao i u sredstvima javnog informisanja.