Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BOGAT DECEMBARSKI REPERTOAR NA NIKŠIĆKOJ KULTURNOJ SCENI

03.12.2018
image

I ovog mjeseca institucije kulture iz našeg grada pripremile su bogat i raznovrstan repertoar u okviru Nikšićke kulturne scene.

Jedan od značajnijih događaja od 10. do 12. decembra su 21. Nikšićki književni susreti. Manifestacija će početi Muzičko-poetskim hepeningom „Baš je dobro dobar biti“ u Nikšićkom pozorištu za učenike trećeg, četvrtog i petog razreda.

Takođe, biće upriličeno druženje osnovaca sa Todetom Nikoletićem i Draganom Kršenković-Brković, a segment za odrasle najavila je direktorica JU Narodne biblioteke Njegoš, Renata Bulajić.

Turistički klaster Montenegro jedan je od organizatora 2. Boem festa, a po riječima Anđe Vukčević – Zorić, predsjednice i ovog puta promoviše se prepoznatljiv duh Nikšića.

Kada je u pitanju ostali sadržaj repertoara za decembar Kristina Radović u ime Koordinacionog tima istakla je autorsko veče Marinka Pavićevića i 50. samostalnu izložbu slika Miomira-Miša Vemića.

Od sedmog do 13. decembra biće upriličen omaž Veljku Mandiću i prikazan film "Derviš i smrt" u organizaciji Crnogorske kinoteke i Nikšićkog pozorišta.

Sedamnaestog decembra u sali Zahmlja je veče posvećeno Mirku Kovaču. Za najmlađe sugrađane takođe je pripremljen bogat program 21. – predstava za djecu Koncert za Nevenu, kao i koncert Novogodišnje čarolije Umjetničkog studija Luna.

Dan kasnije koncerte će prirediti plesni klub Rojal i kreativni studio Art Viva Dens. 25. decembra biće organizovana božićna izložba "Nikšićka likovna scena".

 

Bojana Kostić