Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

KONCERT – DUO KLAVIR I VIOLINA

07.02.2019
image

U Muzičkoj školi Dara Čokorilo održan koncert Miljane Nikolić (klavir) i Dušana Obrenovića (violina). Na repertoaru su bila djela klasične muzike pisana za ta dva instrumenta.

Mozartove i L.Beethovenove sonate za violinu i klavir, Lisztova i Choplinova, potom „Mozes Fantasy“ – jednog od utemeljivača modernog violinizma N. Paganinija činili su raznovrstan, atraktivan i slušljiv repertoar za širi auditorijum koji su izveli Miljana Nikolić i Dušan Obrenović, studenti treće godine Akademije umjetnosti u Novom Sadu.

„Ovo je prvi zajednički koncert van Akademije. Program smo pažljivo osmislili a želja nam je da predstavimo najljepše što nude klavir i violina, kao i da promovišemo ovu vrstu muzike", kazala je Miljana Nikolić, bivša učenica Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Izvođenje ostvarenja poznatih kompozitora pred publikom, sastavljenom od prijatelja, kolega- studenata i ljubitelja ozbiljne muzike posebna je čast, naveo je Podgoričanin Dušan Obrenović.

Kvalitetnim izvođenjem, repertoarom i uopšte ambijentom bila je zadovoljna Vjera Vuković, direktorica Muzičke škole Dara Čokorilo.

„Miljana Nikolić i Dušan Obrenović su već afirmisani muzičari ne samo u regionu već i šire. Velika čast i domaćin je bila domaćin mladim i talentovanim umjetnicma koji su prikazali široku i raznoliku lepezu tehničko muzičkih mogućnosti“, navale je Vuković.

Miljana Nikolić nižu muzičku školu završila je u Nikšiću, a srednju u MŠ „Vasa Pavić“ - Podgorica. Učesnica je brojnih regionalnih takmičenja.

Dušan Obrenović završio je Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ – Podgorica. Učesnik je brojnih regionalnih i međunarodnih takmičenja i član festivalskih orkestara: El Sistem i Kotor Art.

Koncert dua Nikolić-Obrenović u okviru Nikšićke kulturne scene, organizovala je Muzička škola „Dara Čokorilo“.

 

Jovan Džodžo