Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NIKŠIĆKA KULTURNA SCENA: AVGUST U ZNAKU FESTIVALA

01.08.2019
image

Predstavljen je repertoar Nikšićke kulturne scene za avgust.

Grad pod Trebjesom biće epicentar muzičkih dešavanja, odnosno dobrog zvuka, lijepog druženja i zabave tokom avgusta. Prvi događaj koji će otvoriti festivalsku priču je Bedem fest od 1. do 4. avgusta pod sloganom Radujmo se. Organizatori ističu da razloga za radost ima puno, deseta jubilarna godina, raznovrsni izvođači, vjerna i brojna publika.

U lijepom, prirodnom okruženju, pored jezera Krupac i ove godine biće održan najveći rok festival u Crnoj Gori – Lejk fest. Muzički program od 8. do 10. avgusta biće raznovrstan, nastupiće 21 bend iz Crne Gore i regiona, a posebnu draž Festivalu daje tradicionalan kamp za posjetioce. Novina je i bogat program za najmlađe.

Festival koji je, takođe, privukao veliki broj posjetilaca iz Crne Gore i regiona u prethodne tri godine i Nikšić svrstao među atraktivne turističke destinacije je i Festival uličnih svirača.

Kristina Radović u ime Koordinacionog tima Nikšićke kulturne scene najavila je tokom avgusta i ostali sadržaj. Ljubitelji likovne umjetnosti moći će da uživaju u izložbama - Simbol u apstrakciji, autora Vasa Nikčevića i Arheološkim istraživanjima iz Risna, autora Dejana Gazivode. U Nikšićkom pozorištu od 10. do 12. avgusta biće upriličen ciklus filmova posvećen Danilu Bati Stojkoviću,a u pitanju su restaurirane kopije jugoslovenske kinoteke.