Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ODRŽAN KONCERT NAGRAĐENIH UČENIKA

11.06.2019
image

U Muzičkoj školi ”Dara Čokorilo” dodijeljene diplome Luka, pohvalne i prigodne nagrade najuspješnijim učenicima na domaćim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2018/2019. Nakon toga je održan koncert u okviru kojeg je predstavljen dio repertoara sa takmičenja.

Učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” u školskoj 2018/19. na 46. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore osvojili su tri prva, tri druga i tri treća mjesta, a na 18 međunarodnih takmičenja 25 prvih, 23 druge i šest trećih nagrada. U Novom Sadu, na Festivalu “Isidor Bajić”, MŠ Dara Čokorilo proglašena je za najuspješniju u konkurenciji brojnih škola iz regiona. Prisutnost na brojnim muzičkim javnim scenama: radionicama, poetskim večerima, koncertima pokazatelj je aktivnog i predanog rada pedagoškog aktiva Škole koji broji 62 profesora. Ove školske godine ispraćena je osma generacija maturanata, njih osam. Milena Radović, Katarina Popović i Jovana Aleksić za izuzetne rezultate iz svih nastavnih predmeta dobili su diplome Luča, dok su najuspješnijim učenicima svih uzrasta i njihovim mentorima uručene prigodne nagrade.

“Sve nagrade koje su naši osnovci i srednjoškolci osvojili su značajne, a posebno one na državnom takmičenju. Svi koji su na kvalitetnom i visokorangiranom 46. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore osvojili priznanja bili su uspješni i na međunarodnim takmičenjima. Sigurna sam da iz MŠ “Dara Čokorilo” – prepoznatljivog izvora umjetničkog stvaranja, radosti i ponosa, maturanti nose veliko znanje i pregršt lijepih uspomena. Za profesionalni uspjeh ne brinemo, pojedini će steći najveća znanja i izgraditi sjajne karijere”, kazala je direktorica Sanja Radulović.

Vrlo emotivno, u ime kolektiva, Radulović zahvalila je Vjeri Vuković, bivšoj direktorici, na predanom i profesionalnom 19-godišnjem radu i poželjela joj srećan odlazak u penziju.

“Zahvaljujemo Vam što ste uložili sve svoje sposobnosti i godine života da naša škola radi, stvara, napreduje i niže uspjehe na takmičenjima, da iznjedri uspješne mlade ljude koji su danas ostvareni u mnogim oblastima. Hvala na svim lijepim trenucima saradnje. Hvala za ljudskost i razumijevanje bez kojih ovaj kolektiv ne bi bio ono što danas jeste”, naglasila je Radulović.

Najbolji učenici, njih devet, Mješoviti hor Srednje škole i Mješoviti orkestar izveli su kompozicije iz raznih epoha muzičke istorije.

Koncert nagrađivanih učenika Muzičke škole “Dara Čokorilo” segment je repertoara programa Nikšićka kulturna scena.