Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

VEČERAS IZLOŽBA ROK POSTERA U NK PABU

15.04.2019
image

NVO Sinteza od 15. do 30. aprila u NK pubu organizije izložbu 40 rok postera iz perioda od 1956. do 1986. godine.

“Period koji je obuhvaćen ovom izložbom je izuzetno interesantan po više osnova. Radi se o periodu procvata rok muzike u svijetu, sa fokusom na grafički dizajn koji prati razvoj modernih medija i prilagođavanju tržištu muzičke industrije. Ograničenost dostupnih radova, ali i specifični grafički izraz koji je obilježio XX vijek, čini ovu izložbu jedinstvenom. Biće prikazano 40-ak postera iz tog perioda, a obuhvatiće kako kultne rok izvođače, tako i neke manje poznate, ali grafički izuzetno vrijedne. Cilj izložbe je osvrt na zlatni period rok muzike", kazali su organizatori ovog događaja.

Izložba se organizuje u okviru Projekta „Audio-video-foto platforma: iz različitog ugla“ koji je podržan kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program se sprovodi u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Organizatori su naveli i da je projekat prevashodno usmjeren na mlade ljude iz Nikšića, ali i na učešće svih građana Crne Gore i šire u osmišljavanju i sprovođenju kulturnih, umjetničkih i ekoloških aktivnosti.

"Mladi će imati priliku da kroz ovakve umjetničke sadržaje steknu nova znanja i da u budućnosti to iskustvo prenesu na druge, kao i da oblikuju svoje okruženje u skladu sa daljim razvojem više kulturnih izrata. Između ostalog, novi sadržaji uključiće i rok muziku", istakli su oni.

Izložba će biti otvorena 15. aprila od 20h i moći će da je posjete svi zainteresovani, svakog dana od 8h do 24h, sve do zatvaranja.