Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ZVUCI PROLJEĆA U MUZIČKOJ ŠKOLI „DARA ČOKORILO“

12.04.2019
image

Učenici osnovne i srednje Muzičke škole Dara Čokorilo održali koncert "Zvuci proljeća". Na repertoaru su bila djela muzičke istorije iz više epoha. Koncert je segment aprilskog repertoara programa Nikšićka kulturna scena.

Pred brojnom publikom u Muzičkoj školi ,,Dara Čokorilo" nastupilo je 15 učenika osnovne i srednje muzičke, koji će učestvovati na na Festivalu Mladih muzičara u Podgorici (23 - 25. april). Nastupili su pijanisti: Sara Stamatović, Đorđa Glomazić, Sara Ivanović i Emilija Pejaković. Sa odsjeka truba: Đorđe Brborić, Vladimir Jauković, Mihajlo Urošević, Petra Marković i Nemanja Knežević. Sa odsjeka solo pjevanje nastupile su Kristina Perković i Hajdana Glušica, potom na gitari Marko Lazović, na flauti Balša Zečević i na harmonici Vuk Vujačić.

Pored solista nastupili su Gudački orkestar osnovne škole i Mješoviti srednje škole.

,,Koncert ,,Zvuci proljeća" je redovna aktivnost Muzičke škole u okviru priprema za nastupe i mnogobrojna takmičenja, kako bi se učenici oslobodili treme i što bolje utvrdili program koji sviraju. Na koncertu su nastupili najbolji učenici koji će Školu predstavljati ovog mjeseca na državnom, potom u maju, na takmičenjima u Tivtu i Kragujevcu. Muzička škola iz godine u godinu pokazuje sve bolje rezultate, nastojaćemo da održimo kontinuitet kako ne bi došlo do umjetničke stagnacije u sredini sa izuzetno bogatom muzičkom tradicijom", naglasila je Vesna Šarac, profesorica harmonike.

Muzička škola ,,Dara Čokorilo" 18. aprila, organizovaće koncert, u okviru kojeg će nastupiti učenici svih odsijeka, a krajem mjeseca biće upriličeno veče muzike i poezije.

 

Jovan Džodžo