Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

OTVOREN PRVI CENTAR ZA NJEMAČKI JEZIK GETE INSTITUTA

14.03.2019
image

Na Filološkom fakultetu u prisustvu ambasadora Savezne Republike Njemačke u Podgorici i predstavnika Gete instituta iz Beograda, danas je otvoren prvi centar za nastavna sredstva za učenje njemačkog jezika u Crnoj Gori. 

Ambasador Njemačke, Robert Veber ukazao je na značaj njemačkog jezika i podršku kroz kulturne institute i druge vidove pomoći koju ta država pruža za njego izučavanje.

,,Otvaranjem ovog Centra smatramo da smo uveliko doprinijeli učenju njemačkoj jezika u Crnoj Gori. To je veoma važno, jer se Crna Gora, kroz pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, obavezala da izvrši i reformu školstva, za šta su neophodni novi koncepti za usavršavanje nastave, nastavnika i studenata", rekao je Veber na otvaranju Geteovog centra u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, i Gete institut iz Beograda podržava učenje njemačkog jezika raznim usavršavanjem za nastavnike, obezbjeđuje stipendije u Njemačkoj, donacije školama, izložbe i manifestacije.

Kako je saopšteno, u planu je da se u okviru Centra organizuje obuka za nastavnike njemačkog, kao i da Filološki fakultet u Nikšiću postane jezgro gdje će se organizovati i seminari koje će držati i predavači iz Njemačke.

 

 

.