Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BRAJOVIĆ: NIKŠIĆ POSTAJE GRAD KOJI NUDI SIGURNU EGZISTENCIJU I BOLJU BUDUĆNOST

17.09.2018
image

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu Nikšića, Dan opštine koji se obilježava 18. septembra.

“Grad ispod Vojnika, koji je oduvijek bio raskrsnica puteva i interesa, i danas kao u drevnim vremenima, pokušava da opstane i prebrodi krizu koju dijeli sa mnogim industrijskim gradovima, ne samo u regionu nego i šire. Ipak, Nikšić je zahvaljujući svojim privrednim, industrijskim, vodoprivrednim, kulturnim i što je najvažnije ljudskim potencijalima, prepoznao svoju šansu i posljednjih godina kontinuirano radi na oživljavanju i stavljanju u pogon svih onih prednosti što je nekad imao, ali i na prepoznavanju novih razvojnih šansi”, kazao je Brajović.

Prema njegovim riječima, gradska uprava u saradnji sa državnom uspjela je da se konsoliduje u finansijskom i javnom sektoru, a onda da probudi i započne industrijsku proizvodnju, da animira i potpomogne poljoprivredne proizvođače u bogatoj okolini, te da kulturnim i festivalskim turizmom svakog ljeta privuče sve veći broj mladih ljudi i turista iz zemlje i regiona.

“Vjerujem da kontinuiranim radom i novim idejama i vizijama, kako rukovodstva, tako i svih građana ispod Trebjese, Nikšić će vremenom postati ono što je nekad bio, a to znači grad koji nudi svojim građanima sigurnu egzistenciju i bolju budućnost”, zaključio je Brajović.