Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

DPS NIKŠIĆ: ODRŽANE SJEDNICE IZVRŠNOG I OPŠTINSKOG ODBORA

05.09.2019
image

U prostorijama Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić, večeras su održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora, kojima je predsjedavao predsjednik OO DPS Nikšić, Ivan Mitrović.

Članovi odbora su upoznati sa odlukom Glavnog odbora o sazivanju VIII Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore, koji će se održati 30. novembra 2019. godine.

Usvojena su Uputstva i Plan aktivnosti Opštinske organizacije DPS CG – Nikšić, a u susret VIII kongresu.

Na sjednici Opštinskog odbora donijeta je i odluka o kriterijumima i postupku izbora predstavnika za VIII Kongres DPS Crne Gore, prema kojoj Opštinska organizacija DPS Nikšić, u skladu sa izbornim rezultatima na prethodnim lokalnim izborima i na osnovu principa reprezentativnosti opštinskih organizacija broji 42 predstavnika.

Planom je predviđeno i održavanje sastanaka svih mjesnih odbora, na kojima će članovi i simpatizeri DPS-a Nikšić, imati priliku da predlože kandidate za predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a Crne Gore, kandidate za članove Glavnog Odbora, kao i učesnike VIII Kongresa partije.

Sjednicama Izvršnog i Opštinskog odbora DPS Nikšić, prisustvovao je koordinator za Nikšić ispred Izvršnog odbora, Milosav Anđelić.