Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MARKOVIĆ: NIKO NE MOŽE MIMO ZAKONA

15.04.2019
image

Zakon i Ustav jednako u Crnoj Gori važe za sve, i kao što nijedan građanin ne može da radi suprotno zakonu, to ne može da radi niko u ovoj zemlji, pa ni crkva, poruka je premijera Duška Markovića u vezi s gradnjom na Rumiji i Prevlaci Miholjskoj.

"Kao što svaki građanin, bilo koji građanin ne može da radi suprotno zakonu i predviđenoj proceduri, to ne može da radi niko u ovoj zemlji pa ni crkva. To je moj stav. Vlada će se držati zakona i radiće po zakonu, koji je jednak za sve - i za predsjednika Vlade Duška Markovića i za svakoga drugoga u ovoj zemlji", poručio je Marković.

Premijer, međutim, nije odgovorio na pitanje da li će i kada biti srušeni objekti na Rumiji i Prevlaci Miholjskoj.

Govoreći o tome zašto je Vlada dodijelila stanove po mnogo povoljnim cijenama javnim funkcionerima koji imaju riješeno stambeno pitanje, Marković je odgovorio da je to dio negativne kampanje protiv Vladinih akcija i politika.

“Ti funkcioneri su zaposleni u državnoj administraciji, rade veoma odogovrne poslove i imaju pravo da rješavaju stambena pitanja. Ne mislite valjda da je predsjednik vlade, države i parlamenta dobio stan na takav način”, rekao je Marković, prenijela je Mina.

Kako je naveo, za dvije godine od kada je na čelu Vlade, kredite po povoljnim uslovima dobilo je svega 20 funkcionera.

“Ne zaboravite da je za ove dvije godine više od 185 policijskih službenika, 180 zaposlenih u zdravstvu dobilo stanove sa pravom otkupa po povlašćenim cijenama. Vidimo da je danas 97 službenika u sistemu zdravstva dobilo stanove po povoljnim uslovima”, dodao je Marković.

On je ponovio da je sve dio negativne kampanje, oponiranja svakom uspjehu i naporu Vlade i dobrim politikama.

“Navikao sam na to. Žao mi je što mediji to ne sagledavaju na drugačiji način, nekritički i objektivo. Dužni smo da trpimo taj nekritički pristup, ali je važno da svakoga dana radimo za dobro onih kojima su ovi stanovi potrebni po najnižim cijenama i najpovoljnijim uslovima”, rekao je Marković.

On je kazao da će uskoro biti završena zgrada za oko 500 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vojsci.

“O tome treba da pričate, tim politikama da date prostor, a ne špekulacijama za 20 funkcionera koji su na sličan način dobili stanove. Ne vidim tu ništa loše, nego uspjeh ove politike i stojim iza nje i njenih rezutata”, rekao je Marković.