Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MITROVIĆ: NASILJE NE SMIJE BITI NAČIN RJEŠAVANJA PROBLEMA

09.03.2019
image

Nakon što su nikšićke Demokrate optužile predsjednika OO DPS Nikšića Ivana Mitrovića da regrutuje lica sa kriminalnim dosijeima da napadaju političke protivnike, reagovao je Mitrović. On je istakao da se iza saopštenja OO Demokrata krije poslanik te partije Momo Koprivica, te dodao da ne može prihvatiti da čovjek radi sitnih poena odbacuje porodično poznanstvo i prijateljstvo. Mitrović je dodao da će ovim završiti svaku dalju polemiku.

“Današnje saopštenje OO Demokrata Nikšića umjesto da izazove moju političku reakciju izazva nevjericu i ljudski čuđenje, do kog stepena nečasnosti, neukusa i politikanstva može da se spusti drug i družina iza koje stoji logo OO Demokrata. Ajde i da prihvatim kao političko neiskustvo i pokušaj sceniranja političkih afera da se lični sukob gospodina Koprivice sa mladićima, svojim komšijama, sugrađanima prebaci na politički teren, radi dnevnih, sitnopolitičkih poena, ali ne mogu prihvatiti kao čovjek da se zarad tog pod noge baca lično i porodično poznanstvo i prijateljstvo”, naglasio je Mitrović.

On je upitao Koprivicu je li vrijedno blaćenje njega kao čovjeka, pomenutih mladića i oko 100 članova njihovih porodica zbog pokušaja vađenja nakon protesnog fijaska u Nikšiću?

“Ja mislim da nije. I sada je potpuno jasno što iako kao prijatelji sjeđesmo sa iste strane stola, u političkom smislu sjedimo na suprotnim. Jer za mene postoji nešto svetije od bavljenja politikom. Iskreno sam začuđen iznesenim insinuacijama, imajući u vidu da me gospodin Koprivica lično poznaje i da je duboko svjestan da mi neprimjerene radnje koje mi stavlja na teret nijesu svojstvene i ne priliče. Lično smatram, a što je ujedno i stav cijele partije da nasilje nije i ne smije biti način rješavanja bilo kakvog neslaganja u svim segmentima ličnog i društvenog života”, ističe on.

Mitrović dodaje da tato između ostalog i pripada DPS-u, i poručuje da ta partija kroz svoj dugogodišnji politički rad pokazala i dokazala da njeguje multietnički sklad, princip uvažavanja različitosti.

“To što vi (ti) imate drugačiji politički stav od nas i to što ste vi (ti) spremni da u jednom saopštenju, samo zato što drugačije misle povrijedite brojne sugrađane, ne daje vam za pravo da tvrdite da smo mi (ja) spremni na takav način odnošenja prema neistomišljenicima. Nakon ovog danas mnoge stvari postaju jasnije. Postaje jasno zašto smo mi ti kojima naši Nikšicani vjeruju, zašto smo mi ti koji uspješno vodimo ovaj grad, zašto smo mi ti koji njeguju evropske vrijednosti, zašto smo mi mi, a vi vi. Na kraju, lično poznanstvo i porodično prijateljstvo za razliku od vas mene obavezuju da se prema njemu odnosim sa uvažavanjem, bez obzira na različite političke stavove mene i gdina Moma Koprivice. Zato ću sa ovim zaključiti svaku dalju polemiku na ovu temu”, kazao je Mitrović.