Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MITROVIĆ: NE PRIMJEĆUJE SE ODSUTVO OPOZICIJE IZ PARLAMENTA

17.09.2018
image

Nikada nije postojala odgovorna i konstruktivna opozicija, pa se zato ne osjeća ni njihovo odsustvo iz nikšićkog parlamenta, koje je izazvano opet njihovom neodgovornošću, kazao predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Nikšiću, Ivan Mitović.

"Bez obzira na to što se ne nalazi u nikšićkom parlamentu, naša politička konkurencija ima mogućnost da djeluje na različite načine, da predlaže određene aktivnosti i daje sugestije kako se neki od mnoštva projekata može realizovati ili sprovesti na kvalitetniji način, ali svi smo svjedoci da svaka konstruktivna aktivnost nikšićke opozicije i dalje izostaje", poručio je Mitrović.

Na pitanje da li ima opasnosti da se lokalna vlast „uljuljka“ u takvoj političkoj situaciji, u kojoj opozicije nema u parlamentu, Mitrović je odgovorio da je DPS uvijek je bila odgovorna prema građanima koji su joj ukazivali povjerenje, pa se zbog toga i nalazi na vlasti u Nikšiću.

"Opasnost od „uljuljkivanja“ može postojati samo kod neodgovornih. koji nijesu svjesni preuzetih obaveza i prolaznosti uloga u kojima se trenutno nalaze. Nama su građani Nikšića dali bezrezervnu podršku na prethodnim lokalnim izborima, potvrdili je i uvećali na predsjedničkim izborima i ne postoji veća obaveza od te - da se, svako na svojoj poziciji, odgovorno odnosi prema onima koji su mu ukazali povjerenje", pojasnio je Mitrović.

On je, prilikom izbora za šefa nikšićkog DPS-a, kazao da se ne smije dozvoliti „da neko figurira na određenoj poziciji bez želje i strasti za rezultatom“. Ima li onih koji „figuriraju“ na direktorskim i drugim funkcijama i, ako ima, da li DPS radi na eliminisanju tog problema, Mitrović je naveo da kao odgovoran činilac vlasti, ozbiljan u namjeri da njihova politika traje i potvrđuje svoje pobjede, i taj segment DPS kontinuirano prati.

"Svaka politika koja želi da traje i ima ideju stariju od svakog pojedinca u vlasti, mora slijediti tu ideju, a ne pojedinca, bez obzira na kojoj poziciji se on nalazio. DPS stoji iza svakog čovjeka koji odgovorno obavlja svoj posao, ali ne i iza onoga ko to radi na drugačiji način. Kad je u pitanju Nikšić, rekao bih da rezultati govore više od riječi i da je očigledno da Nikšić posljednjih godina krupnim koracima korača naprijed, što sigurno ne bi bilo moguće bez odgovornih ljudi na odgovornim pozicijama i bez njihove međusobne sinergije. Ako hoćemo da budemo potpuno iskreni, svakako da ima i onih segmenata na kojima se može i mora i bolje i više, i u odnosu na to DPS uvijek preduzima adekvatne korake u onom trenutku u kojem se steknu zakonski uslovi za to", rekao je Mitrović.

 

Izvor: Pobjeda