Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ODRŽANA IZBORNA KONFERENCIJA DPS NIKŠIĆ

08.06.2019
image

Opštinska izborna konferencija DPS Nikšić na kojoj je izabran novi Opštinski odbor, održana je, danas uz prisustvo predsjednika partije Mila Đukanović. Konferenciji je prisustvovalo 204 predstavnika, a od predloženih 129 članova za opštinski odbor izabrana su 92 nova člana.

Prvi čovjek DPS-a, izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je OO DPS Nikšić postigao u periodu između dvije konferencije i naglasivši da je partija uspjela da zadrži dominantnu ulogu u političkom životu Nikšića i Crne Gore, uspješno sprovodeći temeljne programske principe, poput Evropskih i Nato integracija i obezbjeđivanja uslova za što bolji život naših građana.

Rezultati ostvareni na lokalnom nivou u prethodnom četvorogodištu pokazatelj su da je Demkoratska partija socijalista puStila duboke I zdrave korjene što predstavlja dobru osnovu za dugovječnost te politike u Nikšiću, kazao je predsjednik partije Milo Đukanović.

U prethodna dva mandata u našoj opštini realizovani su brojni projekti od javnog interesa, smanjena je stopa nezaposlenosti, popravljena je kulturna I sportska slika grada. Sve to ukazuje na dobru dinamiku realizacije izbornih procesa I obećanja.

Rezultati u tri izborna ciklusa koji su za nama, pokazuju da je Nikšić odlučan u namjeri da u potpunosti prati I podrži politiku evropskih I evroatlnaskih integracija, kazao je predsjednik OODPS Ivan Mitrović. Mitrović je podsjetio na izostanak opozicije sa posljednjih lokalnih izbora, uz ocjenu da to nije uticalo na politički život grada I stvaranja boljih uslova za život građana.

Glavni izazovi za najjaču političku partiju u Crnoj Gori u narednom periodu jeste stvaranje još boljih uslova za život građana, dostizanje EU standarda, kao I dalji ekonomski rast, poručio je predsjednik DPS Milo Đukanović.

Na konferenciji je poručeno da se mora nepokolebljivo nastaviti na izgradnji I jačanju vladavine prava, poštovanju institucija, jer samo na taj način Crna Gora može dostići prave demokratske vrijednosti.