Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

SASTANAK GRBOVIĆ - BANDIĆ

26.10.2018
image

Predsjednik Opštine Veselin Grbović sastao se juče sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem. Bila je to prilika da se razgovara o unaprjeđenju saradnje u svim oblastima, posebno kada je riječ o privredi. Uskoro i uzvratna posjeta Nikšiću i Podgorici.

Dobre političke odnose dvije države treba iskoristiti iznalaženjem zajednićkog prostora za ekonomski razvoj. Dosta je privrednika iz Nikšića koji svojim kvalitetom mogu odgovoriti i evropskom tržištu. Konkterno, kompanija Goranović potpisaće sporazum o plasmanu svojih proizvoda za hrvatsko tržište. Današnjem razgovoru prisustvovali su predstavnici privrede dva grada.

Predsjednik Grbović upoznao je domaćina sa postignutim rezultatima Opštine Nikšić i pozvao privrednike Zagreba i Hrvatske da iskoriste povoljan privredni ambijent u našem gradu i Državi, što sudeći prema riječima domaćina Milana Bandića neće izostati. 

Grbović i Bandić, takođe su potencirali da su manjinske zajednice doprinijele dobrim odnosima dvije države, jer su u komunikaciji sa manjinskim udruženjima dobili punu informaciju da su zadoviljni sa državama u kojima žive.

 

prilog TV Nikšić

Kulturna saradnja dva grada je na visokom nivou što potvrđuje manifestacija "Lučindanske svečanosti 2018.", koja će narednih dana biti održana u Zagrebu u organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb.

U današnjem dijelu manifestacije biće predstavljeni potencijali Nikšića, koji je gost 20-ih Lučindanskih susreta. U kulturno-umjetničkom programu učestvovaće hor i orkestar KUD Zahumlje koje ove godine obilježava 120 godina postojanja.

Pokrovitelj manifestacije je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.