Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

TAJANI: CRNA GORA U EU DO 2025

29.10.2018
image

Iskreno vjerujem da će Crna Gora do 2025. godine imati svoje mjesto u Evropskom parlamentu, kazao je u izjavi za Pobjedu predsjednik te visoke institucije Evropske unije Antonio Tajani.

“Ja vjerujem da će Crna Gora biti dio Evropskog parlamenta do 2025. godine. Taj datum priželjkuje Evropska komisija, ali i ja”, rekao je Tajani.

Upitan kako bi ishod predstojećih izbora za Evropski parlament, koji će biti održani od 23. do 26. maja naredne godine, mogao uticati na dalji proces proširenja, Tajani je rekao da se nada dobrim rezultatima koji će prije svega ići u korist stabilnosti Evropske unije.

“Vjerovatno će Evropska narodna partija biti prva partija narednog saziva Evropskog parlamenta. Onda bi se morala obezbijediti i većina prilikom glasanja za novi sastav Evropske komisije. Sve u svemu, ja mislim da primarni cilj treba da bude stabilnost Evropske unije”, zaključio je Tajani.

On je početkom ovog mjeseca u sjedištu EP u Strazburu razgovarao sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem i tom prilikom, takođe, ocijenio kako je evropski put Crne Gore “nepovratan” a naše liderstvo “neupitno”.