Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

ANĐELA BULATOVIĆ: NA POBJEDU PROTIV ŠVEDSKE

06.12.2018
image

Crnogorske rukometašice večeras počinju drugu fazu Evropskog prvenstva utakmicom protiv Švedske, a iskusna Anđela Bulatović ističe da je imperativ pobjeda, kao i da očekuje da sve zavisi od naše selekcije u toj utakmici.

“Lavice” su u pripremnom periodu dva puta savladale večerašnjeg rivala i to u gostima.

“Zaboravile smo sve prethodne utakmice i koncentrisale se na Švedsku. Igrali smo pripremne mečeve sa njima, znamo ih dobro, imperativ je pobjeda i nadam se da ćemo je ostvariti. Vjerujem da će odbrana biti na nivou, kao i da ćemo u napadu igrati disciplinovanije, nego dosad”, rekla je Anđela Bulatović.

Iskusna igračica osvrnula se i na partije iz prvog dijela šampionata Evrope.

“Bilo je u prvoj fazi i dobrih i loših stvari. Odigrali smo dobro u napadu protiv Slovenije, ali slabije u odbrani. U sljedeća dva meča smo bile jake u odbrani. Međutim, igrale smo sa manjom koncentracijom u napadu”, zaključila je Anđela.

Itana Grbić tvrdi da pred večerašnji meč neće biti nepoznanica i poput koleginice iz nacionalnog tima je optimista.

“Odlično se znamo, čeka nas teška utakmica. Dvije prijateljske utakmice sa njima u pripremnom periodu su nam koristile, ali večeras moramo biti spremnije nego ikad. Biće i motivisane da nam vrate za poraze u pripremnom periodu, ali se nadam da ćemo mi biti prave. Mislim da će u sve tri utakmice zavisiti sve od nas, kao što je to bio slučaj i u prethodnim mečevima i nadam se da ćemo se zajedno svi radovati”, istakla je rukometašica Budućnosti.

Crna Gora je u teškoj poziciji pred drugu fazu i nema pravo na grešku u večerašnjoj utakmici, ukoliko želi da sačuva nadu u plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

“Nažalost, došle smo u Nant bez bodova, ali to ne znači da nećemo učiniti sve u predstojeće tri utakmice da se ispravimo. Pokušaćemo već protiv Švedske da upišemo prve bodove i ispravimo greške iz mečeva sa Francuskom i Rusijom, kao i da ćemo dobre stvari prenijeti i u ovaj dio takmičenja”, dodala je Itana Grbić.

Crna Gora i Švedska igraće u Nantu od 21 sat.

 

Izvor:CdM