Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PIONIRI SUTJESKE POBRALI SIMPATIJE U ŠVAJCARSKOJ

05.12.2018
image

Pionirska ekipa Fudbalskog kluba Sutjeska, koju vode treneri Željko Radulović i Miodrag Nikolić, učestvovala je na Međunarodnom turniru ,,St-Nicolas Cup" u Fribourgu, u Švajcarskoj.

Kako se navodi na klupskom sajtu, turnir je bio revijalnog karaktera, najviše se poklanjala pažnja druženju i sticanju novih poznanstava. Naši pioniri dobili su priliku da izađu na teren i da za protivnike imaju predstavnike možda i najboljih evropskih škola fudbala - francuskih ekipa Rena i Liona, kao i švajcarskih ekipa Bazela, Jang-Bojsa, Grashopersa i Serveta, belgijskog Standarda iz Liježa i domaćina - reprezentacije kantona Friburg.

,,Impresije iz Švajcarske su izvanredne. Domaćini su sve organizovali na najvišem nivou, a djeca iz kluba su na sve što im je omogućeno odgovorili na pravi način - svi su imali samo riječi hvale kako za njihovo ponašanje, tako i za ono što su pružili na terenu", navode iz kluba.

 

Sa sportske strane, mladi fudbaleri i treneri ekipe pobrali su iskrene i nepodijeljene simpatije, kako svih klubova i trenera, tako i svih prisutnih tokom turnira, dodaju oni.

,,Fudbalski savez Švajcarske je poslao svog specijalnog fudbalskog predstavnika gospodina Michel Morrat-a koji se posebno interesovao za filozofiju i način skautiranja fudbalera našeg kluba, kao i za druge detalje o kojima je razgovarao sa trenerom Željko Radulovićem", navode iz kluba.

Na samom kraju, klub je od organizatora dobio zahvalnicu i čestitke na izvanrednom reprezentovanju nikšićkog i crnogorskog fudbala i naše fudbalske filozofije.

,,Veliku zahvalnost dugujemo našem sugrađaninu Slobodanu Rojeviću, proslavljenom crnogorskom internacionalcu, koji je u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri branio boje naše Sutjeske, beogradskog Partizana i švajcarskih ekipa Siona, Iverdona i Friburga", rekli su iz kluba.

Kako dodaju, nadaju se da su ponašanjem i igrom opravdali poziv i sigurni su da će uzvratiti istom mjerom i ugostiti Rojevića i njegovu ekipu u narednom periodu u Crnoj Gori.