Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

KRISTINA STEVOVIĆ OBRADOVIĆ CRNOGORSKI KANDIDAT ZA EFP PROGRAM

12.10.2018
image

Glumica Kristina Stevović Obradović biće ovogodišnja kandidatkinja iz Crne Gore za program Evropske filmske promocije ,,Shooting Stars”.

Komisiju su činili glumica Jelena Nenezić Rakočević, producent Ivan Đurović i reditelj Senad Šahmanović. Na poziv Filmskog centra Crne Gore prijavili su se Jelena Simić, Kristina Stevović Obradović i Savo Šćepanović.

Cilj programa koji će biti realizovan tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu 2019. godine, je predstavljanje glumačkih talenata evropske kinematografije, a jedina je međunarodna mreža nacionalnih filmskih ustanova i agencija koja promoviše i marketinški afirmiše evropski film širom svijeta.

Na osnovu propozicija EFP-a, mogućnost prijavljivanja imali su crnogorski glumci/glumice do 35 godina starosti, koji su već započeli uspješnu karijeru u svojoj zemlji, imali glavnu ulogu u igranom filmu crnogorske ili inostrane produkcije, koji je prvi put javno prikazan u periodu od dvije godine prije ovog izbora, te koji su spremni za rad u međunarodnim okvirima.

Konačnu odluku o izboru finalista donijeće ekspertski žiri navedene panevopske mreže.

 

Izvor: fccg.me