Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

OSMA SILA I DR NELE KARAJLIĆ NA BEDEM FESTU

11.04.2019
image

Na zidinama starog grada Bedema ovog ljeta organizovaće se jubilarno izdanje muzičkog festivala.

Poslije najave da će nastupiti Madam Piano i Svemirko, organizatori su objavili nova imena izvođača. Nakon 30 godina pauze, koncert će održati grupa ,,Osma sila" koja je dominirala na crnogorskoj rok sceni krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka. Ljubitelji nikšićkog sastava ponovo će biti u prilici da čuju hitove ,,Spominjem te,, i ,,Nikad više ti i ja".

,,Prije deset godina rekao sam profesoru Bobu Dobriloviću ,,Hajde Osma Sila, pa Vi ste postavili temelje poštovanja, vaspitanja i vrijednosti koje su neprolazne. Generacije su odrastale uz Vaše pjesme." Bobo me nikada nije odbio, samo smo odlagali ovaj trenutak. Nikšić zna o čemu se radi. Znao sam da će se ovo dogoditi. Nikada ne odustajte od Vaših snova i samo radite ono što Vas čini srećnim”, istakao je Šundić.

Nele Karajlić, jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije i osamdesetih godina, one decenije koju mnogi smatraju zlatnim dobom jugoslovenskog rokenrola, obradovaće publiku u Nikšiću hitovima ,,Ženi nam se Vukota" ,,Gile šampion"...

,,Za njega možemo reći da je tata, car, gospodin, “običan” i tako dobronamjeran. Sve je teklo lagano i spontano u razgovorima oko dogovaranja nastupa. To je taj šmek. Ili jesi ili nijesi. Jedva čekamo da ugostimo personu koja je ostavila veliki trag. Biće nam potrebna dobra fizička kondicija za ovaj nastup jer je energija njegov zaštitni znak”, ističu iz organizacije.

Jubilarno deseto izdanje Bedem festa biće održano od 2. do 4. avgusta.