Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

POČINJE 13. MEĐUNARODNI FESTIVAL GITARE

27.09.2018
image

Međunarodni festival gitare počinje večeras u Nikšiću, a publika će tokom šest festivalskih večeri, do 2. oktobra, imati priliku da uživa u vrhunskim koncertima domaćih i svjetskih virtuoza na gitari.

Na svečanom otvaranju festivalskih večeri nastupiće njemačka solistkinja Julija Trinčuk, pobjednica ovogodišnjeg Montenegro International Guitar takmičenja koje je održano u Tivtu, u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Sjutra će, u okviru programa ,,Open Podium", u sali ,,Zahumlja" sa početkom u 20 časova koncert održati talentovane regionalne mlade nade, studenti gitare sa Cetinja, iz Sarajeva i iz Beograda - David Marton, Katarina Dadić, Vuk Dragićević.

U subotu u 20 sati očekuje nas nastup regionalne zvijezde Amire Medunjanin, u pratnji gitariste Boška Jovića. Ulaznice za nastup ove umjetnice mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 7 eura.

Na sceni JU ,,Zahumlje" sa početkom u 20 sati, u ponedjeljak će nastupiti gitaristi Ju Vu iz Kine, i Siprijen Ncai iz Francuske.

Završnica festivala biće posvećena Nikšiću, pa će melodijama sa gitare i stihovima Vitomira Vita Nikolića, biti spuštena zavjesa na 13. izdanje Međunarodnog festivala gitare u Nikšiću.

Festival su i ove godine podržali Opština Nikšić, Ministarstvo kulture Crne Gore, Muzički Centar Crne Gore, Nikšićko pozorište, JU ,,Zahumlje", Muzička škola ,,Dara Čokorilo”, JU ,,Muzeji i galerije" i drugi.