Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

PUNKREAS SVIRA U PULI, RIJECI I ZAGREBU

10.10.2018
image

Nikšićki punk bend Punkreas ove godine obilježava 15 godina od osnivanja, a svoj veliki jubilej okončaće turnejom po Hrvatskoj. Pankeri važe za jedan od koncertno najaktivnijih domaćih bendova alternativne muzike i do sada su svirali u mnogim zemljama Evrope i regiona.

Punkreas će 22. novembra svirati u zagrebačkoj „Tvornici“ sa grupom Kvar. Noć kasnije gostovaće u „Monteparadisu“ u Puli, sa italijanskim sastavom Confine, a 24. novembra okončaće turneju nastupom u „OKC Palachu“ u Rijeci.

Bubnjar Đorđije Njunjić naveo je da se za Punkreas definitvno može reći da je bend koji ima najviše svirki van granica naše zemlje.

„Što se rokenrola tiče ubjedljivo, a i o ostalim žanrovima koje možemo svesti pod „muzika“ mislim da smo tu negdje u vrhu, što samo potvrđuje našu posvećenost i želju za sviranjem. Potvrđuje i to koliko smo limitirani prostorima u Crnoj Gori. Ali, ne treba zaboraviti da smo mi ipak pank rok bend“, rekao je Njunjić, u razgovoru za portal RTNK.

Prema njegovim riječima, brojni pozivi za nastupe stižu nakon dugogodišnjeg stvarlačkog rada tokom kojeg se stiču značajni kontakti. Ipak, kako je naglasio, jako je teško doći do termina u navedenim klubovima.

„Godinama stvarate i upoznajete ljude koji poznaju nekog ili imaju kontakte. Evo, ponavljam to uvijek u zemljama regiona, naročito Hrvatskoj i Sloveniji, u bilo kojem mjestu, mnogo je teško doći do termina za sviranje, jer je brdo bendova što domaćih što stranih“, istakao je Đorđije.

Naveo je primjer Tvornice u Zagrebu, gdje su u novembru svirali Jura Stublić i Film, Goran Bare i Majke, Letu Štuke, Rezerve, Elsiane, My baby i Public service broadcasting.

„Za sve se plaća ulaz i ozbiljna je organizacija tih eventa. Ili Monteparadiso u Puli, gdje smo dogovorili koncert poslije 23 poslate poruke tokom godina. Dakle samo upornost. Po tome vidite kako stoje stvari u Crnoj Gori kada za mjesec dana nemate nijedan koncert ili imate jedan na koji se proda 26 karata ili 47... Pank se itekako sluša, u ovim vremenima među mlađom populacijom sve više dobija na značaju“, kazao je Njunjuć.

Iako im Hrvatska nije stran teren i kod komšija su nastupali više puta, spletom okolnosti prošle godine otkazan je nastup u Zagrebu.

„Vjerovatno je moralo tako da se desi, jer će ovo sada biti koncert za pamćenje“, obećava Njunjić.

 

Jovana Lasica