Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

AUTO TRKA GLAVA ZETE - BOGETIĆI PRVI PUT POD OKRILJEM NOVOFORMIRANOG SAVEZA

24.09.2020
image

I ove godine ljubitelji auto trka imaće priliku da uživaju u trci na jednoj od kultnih takmičarskih brdskih staza na prostorima Evrope, na dionici Glava Zete – Bogetići, dugoj oko 7 kilometara.

Trka se boduje za Šampionat Crne Gore na brdskim stazama, generalni sponzor trke je EKO, a organizator je nikšićki klub AMSK Nilović Racing i revija Motorsport Magazin.

Trka se po prvi put organizuje pod okriljem novoformiranog Auto i karting saveza Crne Gore (AKSCG).

“Podsjećamo da se 2012. godine ova trka bodovala za Šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), na kojoj su nastupili automobilisti iz brojnih evropskih država”, kazao je Željko Šestović, predstavnik organizatora.

On je naveo da je staza duga sedam kilometara, kao i da je sama priprema i događaja bila veoma zahtjevna.

“Organizacija ove trke finansijski je izuzetno zahtjevna zbog dužine staze i infrastrukture, ljudstv, ali smo se potrudili da na pravi način pripremimo stazu i obezbijedimo najbolje moguće uslove za takmičenje", kazao je Šestović.

Prijave za trku "Glava Zete – Bogetići 2020“ i tehnički pregled obaviće u petak, dok će u subotu 26.09. biti vožen zvanični trening u 11 sati. Glavna trka je na programu u nedjelju, 27. septembra takođe u 11 sati.

Zvanično zatvaranje staze biće oba dana u 10 sati.

Takmičenje će se održati u skladu sa prEporukama NKT-a.