Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BEČIĆ: AUSTRIJA NASTAVLJA SA PODRŠKOM CRNE GORE

22.10.2020
image

Austrija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, kazala je ambasadorka te zemlje Ana Janković i ponovila ocjenu da Evropska unija neće biti kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana.

Sa njom se sastao predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

“Na sastanku je zaključeno da međudržavna saradnja ima prostora za unapređenje u brojnim područjima, prevashodno u dijelu kulture, turizma, infrastrukture i ekologije”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Razgovor je, između ostalog, bio i prilika da sagovornici razmijene mišljenja o bogatoj saradnji dva parlamenta, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa. Osvrnuvši se na afirmativne poruke Austrije tokom predsjedavanja Savjetu EU, Bečič je kazao da je uvjeren da će Austrija nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju.

“On je upoznao ambasadorku sa spoljnopolitičkim opredjeljenjem nove parlamentarne većine i naglasio da privrženost evropskim vrijednostima nema alternativu”, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, Janković je naglasila da će Austrija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija i ponovila ocjenu da Evropska unija neće biti kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana.

“Ovom prilikom, razgovarano je o nastavku i značaju projekta Demokratskih radionica „Barbara Pramer“, kao i stručnom usavršavanju Službe Skupštine u Parlamentu Austrije”, zaključeno je u saopštenju.