Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

BEČIĆ: CRNA GORA ĆE NASTAVITI DA PRUŽA PODRŠKU SJEVERNOJ MAKEDONIJI

27.11.2020
image

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa NJ.E. Mihajlom Trpkoskim, ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine.

"Zahvalivši na čestitkama predsjednika Skupštine Republike Sjeverne Makedonije povodom izbora za predsjednika Skupštine, predsjednik Bečić razgovarao je sa ambasadorom Trpkoskim o regionalnoj saradnji, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje. Ovom prilikom, predsjednik Skupštine konstatovao je da će Crna Gora nastaviti da pruža podršku Sjevernoj Makedoniji u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Ambasador Trpkoski izrazio je zadovoljstvo činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i naglasio da bogata bilateralna saradnja predstavlja primjer dobrosusjedskih odnosa, uz uvjerenje da će takva saradnja rezultirati sa još boljim efektima na ekonomskom planu", navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, naročito istaknut značaj parlamentarne diplomatije, uz obostrano očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju dosadašnje kvalitetne saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstvasa Skupštinom Republike Sjeverne Makedonije.

"Predsjednik Bečić upoznao je ambasadorasa ključnim prioritetima novog saziva i iskazao uvjerenje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima", zaključuje se u saopštenju.