Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

CŽL: NEOPRAVDANO ĆUTANJE VLADE POVODOM RANJAVANJA MIRKA KONTIĆA

02.03.2021
image

Iz Crnogorskog ženskog lobija najoštrije su osudili sinoćnje ranjavanje Mirka Kontića i izrazili želju i nadu za njegov brz i uspješan oporavak.

"Apelujemo na sve građane/ke u Crnoj Gori da daju svoj individualni doprinos očuvanju mira i smanjivanja političkih tenzija koje dovode do neželjenih i opasnih situacija kako za pojedince tako i čitavo crnogorsko društvo.

Neshvatljivo je, neprihvatljivo i izuzetno neodgovorno da se u ovakvoj "uzavreloj" političkoj situaciji u Crnoj Gori od sinoćnjeg nemilog i opasnog dešavanja još niko od vsokih i zvaničnih političkih predstavnika nije oglasio i pozvao na smirivanje političkih tenzija koje ugrožavaju mir i bezbjednost svakog gradjana/ke u Crnoj Gori", piše u saopštenju koje, ispred CŽL, potpisuje Aida Petrović.

Kako navode, nema opravdanja za tišinu i ćutanje na sinoćnja dešavanja i ranjavanje Mirka Kontića koje, kako navode, tako "glasno" dolazi iz Vlade Crne Gore i resornih ministarstava, prije svega MUP-a.

"Pozivamo premijera Zdravka Krivokapića, vicepremijera Dritana Abazovića, ministra MUP-a Sergeja Sekulovića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i sve nadležne u CB Nikšic da hitno i bez odlaganja preduzmu sve što je u njihovoj profesionalnoj ingerenciji da se oglase i javno osude sinoćnji čin teškog ranjavanja Mirka Kontića, da se počinioc/i pronađu i privedu, a onda na osnovu dokaza procesuiraju i sankcionišu.

Takođe ih pozivamo da rade u korist građana/ki na očuvanju mira, stabilnosti i suživota, a ne nikako svojim javnim djelovanjem i izjavama na produbljivanju podjela i narušavanju mira i bezbjednosti.

Gospodo političari, imate profesionalnu, ljudsku i moralnu obavezu da štitite javni red i mir shodno Ustavu i zakonima Crne Gore i garantujete bezbijednost svim građanima/kama Crne Gore. Nemate pravo na ćutanje i (ne)činjenja jer šaljete poruku vaše nemoći i bahatosti u situaciji koja zahtijeva hitna reagovanja i preduzimanja mjera i radnji na očuvanju stabilnosti zemlje - dodatno usložnjenu teškom epidemiološkom situacijom zbog korona virusa i velikog broja inficiranih i stope smrtnosti", navodi se u saopštenju.