Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

DONACIJA VRIJEDNA 430.000 URUČENA GRANIČNOJ POLICIJI

26.11.2020
image

Pomoćnik direktora za Sektor granične policije Vesko Damjanović juče je sa oficirom za vezu Savezne policije Njemačke Florian Wedekind potpisao Protokol o primopredaji donacije, u korist Sektora granične policije, opreme vrijedne oko 430.000 eura., saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, kako je navedeno, potpisan je još jedan Sporazum o donaciji vrijedan 90.900 eura.

"Protokol o primopredaji donacije graničnoj policiji izvršen je na osnovu Sporazuma o donaciji potpisanog između Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova i izgradnju zajednice Savezne Republike Njemačke i Uprave policije koji je potpisan u prethodnom periodu a juče je izvršena i zvanična primopredaja opreme vrijedne oko 430.000 eura.

Donacija obuhvata deset motornih vozila marke „Mitsubishi L200“, zimske uniforme za posadu na plovilima i taktičke čizme.

Predmet novog potpisanog Sporazuma o donaciji, koja će se realizovati u narednom periodu, je 40 lupa za provjeru dokumenata i dva mobilna MDS detektora otkucaja srca. Vrijednost ove donacije iznosi 90.900 eura.

Donirana oprema i vozila će se koristiti u vršenju poslova nadzora državne granice na kopnu, moru i unutrašnjim vodama, operativnim poslovima i u graničnim provjerama u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti nepovredivosti granica Crne Gore", piše u saopštenju.