Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

HILJADU PLUS: DANAS DODJELA VAUČERA CILJNIM GRUPAMA SA LISTE ČEKANJA

22.11.2019
image

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma uručiće danas još deset vaučera sa liste čekanja u okviru treće faze projekta Hiljadu plus.

Iz Ministarstva su kazali da će u osmoj dodjeli biti uručena četri vaučera za grupu javni sektor i po tri za mlade bračne parove do 35 godina života i grupu ostali.

“Kroz prethodne dodjele 507 aplikanata dobilo je vaučer. Zajedno sa ovom dodjelom ukupno je 517 aplikanata dobilo priliku da riješi stambeno pitanje kroz projekat Hiljadu plus”, navodi se u saopštenju.

Dodjela će biti organizovana u prostorijama Nacionalne jedinice za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine (PROCON).

Vaučeri će se dodjeljivati do utroška sredstava.

Projekat Hiljadu plus traje od 2010. godine kada je počela prva faza. Njegova vrijednost je 20 miliona EUR. Od toga je deset miliona obezbijedila Vlada posredstvom Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), dok sa deset miliona participiraju komercijalne banke.

Visina fiksne kamatne stope iznosi 2,99 odsto, dok se kredit otplaćuje 20 godina.

Krediti se dodjeljuju određenim ciljnim grupama i to 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba imaju do 35 godina, a 30 odsto ostalim korisnicima.