Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

IZVRŠNI ODBOR DPS: NASTAVAK DALJEG JAČANJA UNUTAR STRANAČKIH REFORMSKIH PROCESA

18.05.2021
image

Unutarstranački reformski procesi i jačanje kroz angažman mladih kadrova koji unose novu energiju u djelovanje stranke rezultiraće dominacijom Demokratske partije socijalista na prvim narednim lokalnim izborima, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora.

Tokom sjednice, više riječi bilo je o proteklim i narednim aktivnostima na jačanju kadrovske strukture, ali i još intenzivnije komunikacije sa članstvom i biračima. U tom pogledu, kako je zaključeno, potrebno je djelovati u kontinuitetu jer, kao najjača partija i predvodnik građanske opozicije, Demokratska partija socijalista uvijek mora u potpunosti koristiti kapacitete, ali i grupisati nove aktiviste.

Tokom tekuće godine, kako je naglašeno, partiju očekuju izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici. U sva tri grada, kako su se saglasili članovi Izvršnog odbora, moraju biti ostvarene ubjedljive pobjede - koje će biti i najbolja poruka da Crna Gora prepoznaje i građansku ideju i opoziciju sa državnog nivoa kao opciju koja nema alternativu.

Na sjednici je govoreno i o predstojećem Kongresu Savjeta mladih, pri čemu je posebno istaknuto kako on u svakom pogledu mora oslikati energiju i potencijal za buduće vrijeme. Navedeno će tijelo, zaključeno je na sjednici, u sljedećem mandatu imati i veću odgovornost i veću vidljivost, s obzirom na čvrstu orijentaciju partije da mlađi kadrovi ubuduće budu predvodnici brojnih političkih procesa.

Na sjednici je konstatovano kako je potrebno da komunikacija između stranačkih organa bude još intenzivnija, imajući u vidu da slijedi period u kojem Demokratsku partiju socijalista očekuje naročito dinamično djelovanje.