Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

KRIVOKAPIĆ: MANJINSKA VLADA RIZIČAN POTEZU, NE ZNAM GDJE BI ODVELA CRNU GORU

25.11.2021
image

Manjinska Vlada je rizičan potez, ne znam gdje bi odvela Crnu Goru, smatra premijer Zdravko Krivokapić. On je to kazao komentarišući izjavu lidera Albanske alternative Nika Đeljošaja, koji je saopštio da su manjine spremne da podrže Dritana Abazovića za premijera, ali da tražimo da ih u tome podrži DPS, a da oni naprave Vladu, bez DPS-a.

Koalicija Za budućnost Crne Gore i politička korupcija

“30. avgusta se desila soboda. Zašto se jedna koalicija (prim.aut Koalicija za budućnost Crne Gore) osjeća povrijeđenom ili nezadovoljnom, dobili su svaku poziciju koju su tražili po dubini. Nemoguće je skrenuti sa ovoga puta koji smo zacrtali a to je put ka EU”, rekao je Krivokapić novinarima nakon Premijerskog sata.

Prema njegovim riječima maske moraju pasti do kraja.

“Ne bi bilo dobro da se ne usvoji ovakav budžet. Manje je važno ko će ga sprovoditi”, poručio je on.

On kaže da ne može da razumije da poslanik ne digne ruku za predloženi budžet.

“Smatram da svi poslanici teba da dignu ruku za budžet jer je u korist građana. Neki kažu da smo oštetili RTCG. Razmišljali smo da svaka institucija participira programom u tom budžetu. RTCG ako napravi takav program možda dobije i više. Pričao sam i u Briselu na tu temu. Program je mjera koja nam daje kvalitet”, istakao je Krivokapić.

Podsjetio je da se i prošle godine nije iusvojio budžet pa je bilo uvedeno privremeno finansiranje.

“Prema mojim saznanjima 85 odsto građana podržava program Evropa sad”, kazao je on.

Ako mene bije glas da pijem, moje ćerke ne piju

“Što ste čuli za moje ćerke da su bile u polupijanom stanju nije tačno. Jedna je bila u Beogradu, a druga je kretala za Beograd. Ako mene bije glas da pijem one ne piju”, rekao je Krivokapić.

O ugroženoj bezbjednosti

On naglašava da ga najviše brine bezbjednost određenih ljudi da je direktor Agencije za zaštitu životne sredine maltetiran i šikaniran jer radi posao zakonski. To je kazao aludirajući na slučaj da Veselin Pejović vlasnik KAP-a, telefonom prijetio direktoru Agencije za zaštitu životne sredine.

“Dajte da skrenemo pažnju svima na te probleme”, poručio je on i dodao da je izložen maltretitanju grupa pojedinaca.

“Kada se upustite u borbu i udarite na šumsku mafiju, i one za šljunak, naravno da ste ugroženi”, kazao je on odgovarajući na putanje da li mu je bezbjednost ugrožena.

Odgovarajući na pitanje da li je danas posljedni put bio na Premijerskom satu kao premijer Krivokapić je poručio: “Je li ovo potonja ura, ne brinem za to”.