Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

KRIVOKAPIĆA ĆE POSLANICI PITATI O VLADAVINI PRAVA I EKONOMSKOJ SITUACIJI

25.11.2021
image

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a glavna pitanja tiču se vladavine prava i aktuelne ekonomske situacije u zemlji.

Šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar pitaće šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna, država jakih institucija i vladavine prava.

Poslanik Raško Konjević, predstavnik Socijaldemokartske partije i albanske koalicije "Jednoglasno", pitaće Krivokapića da li namjerava da premijersku funkciju i dalje obavlja kao vjernik jedne vjerske zajednice, urušavajući sekularni karakter zemlje.

“Kada će Vlada prestati da opstruira rad Fakulteta za crnogorski jezik i kjniževnost i ima neadekvatan odnos prema cmogorskoj dijaspori”, navodi se u pitanju Konjevića.

Predstavnik Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, Danijel Živković, pitaće Krivokapića “šta ga podstiče da uzurpira mjesto pređsjednika Vlade, koje mu više ne pripada".

Predstavnika Socijaldemokrata Damira Šehovića interesuje koje aktivnosti Vlada planira da bi se riješili problem političke, institucionalne, ekonomske, zdravstvene i bezbjednosne krize.

“Šta konkretno planirate da uradite da biste odbolkirali pregovarački proces sa Evropskom unijom”, upitao je Šehović.

Branko Radulović, predstavnik poslaničkog kluba Demokratski front – Pokret za promjene, smatra da programi "Evropa sad", "Crnogorski maršalov plan" i "Fiskalna strategija" nijesu reformski, već da su u parcijalni i neutemeljeni i mogu da izazovu socijalni haos.

Predstavnik kluba Demokrata – Demos – Mir je naša nacija, Boris Bogdanović pitaće da li će Vlada dati pozitivno mišljenje na Predlog zakona o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece i izmjene Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojim se vraćaju dječiji dodaci za djecu do 18. godine života.

Poslanika Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića interesuje kada građani mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga biti.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za zavrsetak započetih projekata u opštinama na sjeveru i za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi.