Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

KRIVOKAPIĆEV KABINET: KO NIJE ZADOVOLJAN VLADOM NEKA POKRENE PITANJE NEPOVJERENJA

14.01.2022
image

Ukoliko neko iz parlamentarne većine nije zadovoljan postojećim modelom Vlade, može kroz jasno propisanu proceduru inicirati izglasavanje nepovjerenja Vladi, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Glasanje o povjerenju Vladi za nju bi bilo veliko rasterećenje, ocijenio je ranije danas vicepremijer Dritan Abazović i poručio da on ne bježi ni od kakve demokratske provjere.

"Ako bilo koji politički subjekt želi da smijeni ovu Vladu, taj proces može privesti kraju, uz pomoć opozicije, nezavisno od toga šta želi ili ne želi predsjednik Vlade. Istovremeno, ukoliko neka partija smatra da je došlo vrijeme da se testira ekspertski model Vlade, koji je jedno vrijeme imao apsolutnu podršku, a kasnije je bivao osporavan i od određenih djelova parlamentarne većine, onda je i to jedna od opcija koja nas vodi ka izborima ili nekom moguće drugačijem konceptu Vlade, koga bi podržao 41 poslanik parlamentarne većine", navodi se u reagovanju Kabineta premijera Krivokapića.

Svaki drugi aranžman u kome bi, kako navode, asistirale snage poraženog režima, uz elemente političke korupcije, vodi ka prekrajanju izborne volje građana, jasno iskazane 30. avgusta 2020. godine.

"U naporima da se padom Vlade, u predvorju implementacije projekta “Evropa sad!”, politička moć preseli na adresu predsjednika poraženog DPS-a, sadašnji premijer neće učestvovati", zaključuje se u reagovanju Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.