Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MARKOVIĆ : CG EKONOMIJA U 2018. RASLA 5 ODSTO

17.09.2019
image

Rast crnogorske ekonomije za 2018. godinu najvjerovatnije će iznositi 5 odsto što je i više od najavljenog, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na 24. regionalnom Miločerskom razvojnom forumu na kom će je glavni govornik na panelu pod nazivom "Ekologija – edukacija i biznis“.

,,Taj rast prati sve pozitivne elemente naše ekonomske i fiskalne politike i z

Kako je objavljeno na tviter nalogu vlade, u svom izlaganju na Miločerskom razvojnom forumu Marković je kazao i da Vlada troši preko 50 miliona eura za sanaciju crnih ekoloških tačaka, eliminaciju grita u Bijeloj, sanaciju odlagališta pepela u Pljevljima, sanaciju industrijskog otpada iz KAP-a.

On je podsjetio i da je ekologija jedno od rijetkih pitanja oko kojeg je konsenzus postignut još 1991 godine.

,,Većina građana razumije važnost očuvanja životne sredine, ali to je u suprotnosti od onoga što vidimo oko nas. To je zabrinjavajuće", kazao je Marković.

Premijer je dodao da je autoput Bar-Boljare projekat vijeka, i istakao, "ne smije i vjerujem da neće trajno devastirati životnu sredinu".

Za odgovorniji odnos prema životnoj sredini, prema riječima premijera, važna je i edukacija, ali i oštra kaznena politika. Zagađivač, kako je dodao, mora biti kažnjen bez obzira na to da li je pojedinac ili kompanija.

,,Ne smijemo dozvoliti da se ponovi zagađenje kakvo je bilo u rijeci Ćehotini u Limu ili kao što je zagađenje rijeke Zete", kazao je Marković.