Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

MARKOVIĆ: SPC BILA POLITIČKI AKTER, SKLAPALA KOALICIJE, DOGODIO SE SVESRPSKI ATAK NA CRNU GORU

21.09.2020
image

Nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je u emisiji "Intervju" na TVCG da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti nesumnjivo značajno uticao na pad povjerenja na izborima DPS-u. Marković je istakao da nijesu očekivali da će se toliko manipulisati sa tim zakonom, ističući da je CG bila zatrpana "medijskim blatom i neviđenom propagandom" te da se to i odrazilo na izborni rezultat.


DPS je zaista krenula u donošenje toga zakona sa najboljim namjerama, sa ciljem da se riješi još jedno važno pitanje, naveo je Marković.

Od početka smo znali da će SPC biti snažno protiv toga, ali nije bilo za nas dileme da idemo ka tome, istakao je on.

"Jasno da smo bili svjesni da nije pametno u izbornoj godini to pitanje otvarati. Ali samo ipak stavili zakon na dnevni red jer neke stvari zaista treba urediti," naveo je on.

"Imali smo namjeru da uredimo pravo na vjersko ispoljavanje uvjerenja, i pravo na isti položaj vjerskih zajednica," istakao je on.

Marković je rekao da je CG proglašena, sa brojnih adresa kao zemlja koja progoni vjernike SPC.

"Zaista jedan neviđeni ambijent, ništa od demokratski i slobodnih uslova. Atak na slobodnu volju građana i njihovo opredjeljenje. Jedino je izborni dan po mom mišljenju bio demokratski. I priznanje izbornih rezultata od strane DPS-a. Pokazali smo da su netačne tvrdnje naših konkurenata da DPS ne može izgubiti izbore u demokratskom procesu, nego da ćemo nasilno braniti vlast," kazao je Marković.

Marković je istakao da nijesu očekivali da će se toliko manipulisati sa tim zakonom.

"CG bila zatrpana medijskim blatom i neviđenom propagandom i bili smo zaista zatečeni u jednom trenutku. Nažalost veliki broj građana je povjerovao u njihovu argumentaciju i zato je izborni rezultat takav kakav je," naveo je on.