Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NA FAKULTETU ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA U DVIJE GRUPE

05.07.2020
image

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore će za polaganje prijemnog ispita za upis u prvu godinu osnovnih studija, organizovati kandidate u dvije grupe.

“Grupe će biti blagovremeno definisane, a kandidatima će biti mejlom poslate sve potrebne informacije, koje će istovremeno biti postavljene na internet stranici Fakulteta, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me”, kazao je prodekan za nastavu Danilo Bojanić.

Prema njegovim riječima, na programu Fizička kultura i zdravi stilovi života, prva grupa će polagati prijemni u srijedu, 8. jula 2020. godine, sa početkom u 16.00h, dok će druga grupa polagati prijemni, u četvrtak, 9. jula 2020. godine, sa početkom u 9.00h

“Za studijski program Sportski novinari i treneri predviđeno je polaganje testa opšteg znanja na fakultetu, za obje grupe istog dana, 8. jula 2020, u amfiteatru fakulteta, ali u dva termina, u 11.00h i u 12.30h”, kazao je Bojanić.

Na prograImagemu Fizička kultura i zdravi stilovi života, kandidati polažu: Plivanje – prikaz znanja plivanja (preplivati dužinu bazena); Atletika – sprint 100m; Poligon spretnosti i okretnosti, sportske igre.

“Kad je riječ o Poligonu spretnosti i okretnosti – kandidat treba da uspješno pređe određene vezane zadatke od početka do kraja poligona i da postigne što bolje vrijeme. U odnosu na postignuto vrijeme kandidati osvajaju određeni broj bodova”, kazao je Bojanić i dodao da za sportske igre (fudbal, košarka, rukomet i odbojka) – treba da prikaže osnove baratanja loptom u svakom sportu ponaosob.

“Napominjem da su primjeri svih traženih zadataka i disciplina, kako za muškarce, tako i za djevojke, prikazani video klipovima na sajtu fakulteta. Takođe, organizovana je i priprema kandidata za prijemni ispit, svakog radnog dana od 17.00h do 18.00h, u sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću”, navodi Bojanić.

On je istakao da je plivanje eliminaciono, te da neplivači ne mogu upisati fakultet, dok je kod ostalih disciplina važno završiti zadatke do kraja, i postići najbolje rezultate, jer će na taj način sakupiti najviše bodova.

“Na sajtu fakulteta postoji “Vodič” gdje su prikazani bodovi i ocjene koje se mogu osvojiti za svaku disciplinu”, informiše prodekan Bojanić.

Kad je riječ o programu Sportski novinari i treneri, kandidati polažu Test opšte kulture (opšteg obrazovanja).

“Prilikom svih provjera (praktičnog znanja i umijeća, i pisanog testa) vodiće se računa o svim mjerama koje treba preduzeti kako se niko od učesnika ne bi izložio riziku od prenosa virusa Covid 19. Napominjem da kandidati moraju doći sa zaštitnim maskama na fakultetu i na svim sportskim objektima na kojima budu polagali određene discipline. Takođe, vodiće se računa i o fizičkoj distanci prilikom polaganja”, kaže prodekan.

Kandidatima je savjetovao da koriste pripreme za prijemni ispit, koje Fakultet organizuje, jer je iskustvo od ranije pokazalo da kandidati koji dolaze redovno na pripreme poboljšaju prolazna vremena.

“Naši saradnici su tu da ih upute u sve pojedinosti polaganja pojednih disciplina. Moj savjet im je da svaki zadatak završe do kraja, da ne odustaju u slučaju da naprave grešku na nekoj disciplini ili zadatku. I najvažnije, vezano za sigurnost svih, da se pridržavaju preporuka NKT – maske, rukavice, distanca”, zaključuje Bojanić.