Logo Icon

Radio i Televizija Nikšić

image

NARODNA STRANKA I STRANKA SRPSKIH RADIKALA IZBRISANI IZ REGISTRA

25.11.2021
image

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, na osnovu člana 18 Zakona o političkim partijama i člana 46 Zakona o upravnom postupku donijelo je rješenja o brisanju Stranke srpskih radikala i Narodne stranke iz Registra političkih partija. Rješenja o brisanju objavljena su u Službenom listu Crne Gore.

Ministarstvo je donijelo rješenje kojim se politička partija Narodna stranka, sa sjedištem u Podgorici, upisana u Registar političkih partija u Knjigu broj I, pod rednim brojem 11, briše iz Registra političkih partija. Ovlašćeno lice za predstavljanje stranke je, kako se navodi, Predrag Popović.

– Zakonom je propisano da će nadležni organ pokrenuti postupak za brisanje partije iz registra, ukoliko partija samostalno ili u koaliciji šest godina nije učestvovala na parlamentarnim ili lokalnim izborima. Kako su se ispunili formalni uslovi, donijeto je rješenje o brisanju – navodi se u rješenju Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Ministarstvo je iz Registra političkih partija izbrisalo i Stranku srpskih radikala čije je sjedište u Podgorici. Riječ je o partiji koja je prvobitno bila upisana kao Srpska radikalna stranka dr Vojislav Šešelj, ali je 2006. godine promijenila ime u Stranku srpskih radikala.

Statut ove partije usvojen je na sjednici Skupštine 2005. godine, a odredbom člana 16 Statuta utvrđen je mandat radnim tijelima-organima stranke na period od četiri godine, ali taj rok nije ispoštovan pa ih je Ministarstvo izbrisalo iz Registra političkih partija.